zondag 27 november 2011

winter en flanel

Eindelijk heb ik "winter"af, en nu nog verzinnen of er een lijstje of stof om heen gaat.


Het is lekker werken met die zachte flanelletjes, , er komen dan nog 2 hartjes aan de onderkant en dan nog stroken ertussen en langs zij.




zaterdag 19 november 2011

Van de zomer die leuke pakketje gekocht bij .moose mice and more, het is eigenlijk een dame voor de kerst maar ze mag nu ook al staan. Enne..het is dus een sneeuwmannetje met een grote neus die ze in haar armen heeft maar als ik het zo ziet kan het ook doorgaan voor een gans....


Van de week kreeg ik wat foto's toegestuurd van de zoon van pa's vismaat. Het is maar goed dat ik niet alles weet wat mijn 70 jarige vader  uitspookt tijdens het vissen.....
Hier zit zijn draad vast en die moet natuurlijk los. Dit is trouwens onder de Brienenoordbrug.




maandag 14 november 2011

borduurtjes zijn af en alweer nieuwe pakketjes

Het sneeuwpopje voor de X-Stitches is klaar en het andere borduurtje ook.Zo word het al aardig winters.



En hier zit nog een dame te wachten op in ieder geval wat haar en een gezichtje,maar ze krijgt er ook nog een sneeuwmannetje en wat sterren in haar armen.


En net viel mijn bestelling van  Bep in de bus, dus nog genoeg te doen . Jammer dat onze vakantie er nu echt op zit , maar we zijn gister nog lekker uit eten geweest , pa ook mee natuurlijk , om het af te sluiten.





vrijdag 11 november 2011

winter en herfst

Dit leuke boek viel vanmorgen door de bus , er staan leuke stitchery's in voor de winter.
Maar voorlopig ben ik nog bezig met die leuke borduurtje


Van de week zijn we in Mechelen {Belgie } geweest , leuke oude stad en we hebben nog heerlijk op een terrasje kunnen zitten. Tussen de steegjes door kwam ik deze leuke schildering tegen.



Zit in mijn gedachten al bij kerstmis/winter projectjes om te maken maar tis nog echt herfst.




dinsdag 8 november 2011

Vernieuwde deur en een leuke prent

Er heeft vroeger in ons huisje een sigarenwinkeltje gezeten,waar nu het halletje,toilet en badkamer is. De grote etalageruit zit er nog in en ook de winkeldeur ,er zat ook zo'n houten ronde balk schuin voor , maar die vind ik niet mooi ,al 20 jaar niet. Dus daar gaan we nu wat doen.  We zijn er nog niet klaar mee maar zo was ie ....




Vanmiddag zijn we naar Utrecht geweest {je moet tenslotte ook een beetje ontspannen hé } En daar  kwam ik een leuke prent op canvas tegen van J.M van Dokkum ,ik kon hem al van zijn andere prenten. Maar deze was gewoon té leuk want ik zie ons echt over zoveel jaar zo zitten bij ons huisje :)  Kon ik niet laten liggen natuurlijk en een mooi maatje van 40 bij 30 cm.


woensdag 2 november 2011

Dordrecht en het smalste huis

Vanmiddag werd het heerlijk weer dus zijn we naar Dordrecht gegaan,zomaar wat tussen de steegjes en straatjes struinen en af en toe natuurlijk een winkel in.


We zijn er regelmatig voorbij gelopen maar nooit écht gezien "het smaltste huis van dordrecht.




Triest eigenlijk dat je niet mag trouwen met je liefde en als je nog 's goed kijkt naar het onderste raam.....dan zie je haar nog zitten